Syksy saa tulla

Pääsin viettämään täydellistä viikonloppua mökille Asikkalaan. Tätä viikonloppua oon odottanut reilu kolme viikkoa kun kuuta nousevaa. Ihan älytöntä, miten sitä tajusikin olevansa niin loman tarpeessa. Omalla työuralla on tapahtunut muutoksia viime aikoina, kun oon aloittamassa tässä täydellä höyryllä EasyFit uraa ja muutenkin tuntuu, että kaikki elämässä on jotenkin uudistumassa.

Pää on ollut ihan pyörällä jo monta kuukautta. Kauhea inspiraatio koko ajan, mutta sitten kun stressi iskee päälle, niin se kaikki luovuus jää jonnekin pinnan alle kytemään. Lopulta käykin niin, ettei saa oikein mitään tehtyä. Iskee paniikki kaikesta siitä, mitä to-do listalla odottaa, ja pakokauhun myötä vaan lamaantuu paikalleen.

Huolet jäi muuten heti mökille!

Processed with VSCO with f2 preset

Onko mitään, mitä koiran kaappaaminen syliin ei korjaisi?

Maalle pääsy on mulle aina hyvä pakokeino arjen kiemuroista. Ei siihen luovuuden vapauttamiseen loppujen lopuksi tarvita muuta kuin täydellinen hiljaisuus, pois kaupungin äänistä ja ruuhkista. Sauna pitkän kaavan mukaan, luonnossa steppailu ja täydellinen kiireettömyys. Fiiliksen mukaan eläminen. Herääminen ilman herätyskelloa. Hyvä ruoka. Marjojen poimiminen kaikkien ärsyttävien paarmojen keskellä. Pari lasia kuivaa valkkaria.

Processed with VSCO with f2 preset

Ja sitten taas pääsee inspiraatio kukkimaan.

Mökillä on välillä kiva syödä ihan mitä huvittaa. Huomasin tuossa ekana mökki-iltana, kun söin pitkästä aikaa vanhaa kunnon karkkia pussista, että tuli himmeät sydämentykytykset ja koko kroppa alkoi kutiamaan oudosti sen jälkeen. Ah, ihanat lisäaineet! Nyt kirjoitan tätä tekstiä kahmien samalla tuoreita punaherukoita suuhun. Sellainenkin huomio tuli muuten tehtyä, että kun oli vuorokauden syönyt mitä sattuu, niin seuraavana aamuna Valion pehmeä maitorahka ei maistunut kovin hyvältä suussa. En ole aikoihin irvistellyt syödessä niin paljon. Makuaistit mukautuu hyvin nopeasti siihen, mitä itsellesi syötät. Niin hyvässä kuin pahassa.

Näiden reissujen jälkeen kaipaa aina jotain tosi raikasta ja paljon kasviksia. Ja ennen kaikkea omaa salitreeniä. Mutta joskus pitää päästää vähäksi aikaa irti omista rutiineista. Näkee sitten tarkemmin, mikä on oikeasti tärkeää ja mikä tuo sitä merkityksellisyyttä omaan arkeen. Pitkällä tähtäimellä.

Onko sullakin välillä flow-tila hukassa?

Arjen velvollisuudet painaa päälle ja mielessä ei ole tilaa uusille ideoille? Arki tuntuu pakkopullalta?

Kannattaa väkisin raivata tilaa kalenteriin ja varata vähintään yksi vuorokausi ilman mitään suunnitelmia. Monesti kuulee sanottavan, että jos sulla ei ole aikaa esimerkiksi meditoida 10 minuuttia päivässä, niin sitä suuremmalla syyllä sun pitäisi meditoida ainakin tunti päivässä.

Ei, nuo ei muuten olleet mitään protskulettuja. Ja se on välillä ihan okei.

Otin mökille duuniläppärin mukaan sillä ajatuksella, että hoidan duunihommia automatkojen aikana, kun on luppoaikaa. Lopulta koko ajan oli niin hullun rentoutunut olo ja ajatus lähti juoksemaan, että piti alkaa kirjoittamaan ylös juttuja iltaisin. Sain väsättyä omat treeniohjelmat uusiksi loppuvuodeksi ja siinä ohessa myös päivitettyä asiakkaiden ohjelmia ja proggiksia valmiiksi. Olisinko saanut kaikki hommat puskettua kasaan omassa hämyisessä kämpässäni kaiken sen stressikuorman alla? No en varmasti!

Nyt sain lyötyä lukkoon omat tavoitteet ja tietää taas, millä mielellä lähteä toteuttamaan juttuja.

Tajusin myös mökkiviikonlopun aikana, että viime aikoina mulla on tullut tingittyä yöunista ihan liikaa. Ja sen alkaa huomaamaan kaikessa muussakin tekemisessä. Duunia tulee painettua liian myöhään asti iltaisin, ja se kostautuu aina seuraavana päivänä jossain muodossa. Jos ei muuten, niin sitten niin, että kaikki pienetkin asiat tuppaa ärsyttämään. Nyt kuluneen viikonlopun aikana nukuin syvimmät yöunet näin naismuistiin.

Totaalinen pysähtyminen arjen aikatauluista, herätyskellon äänistä ja metelistä tulee välillä tarpeeseen.

Ainoa meteli, mitä nyt on viikonlopun aikana kuunnellut, on ärsyttävä kärpästen surina. Ja sitten sellainen laineiden liplatus järven rannalla, jota nyt on vähän mukavempi kuunnella. Joka kerta kun meen saunaan tai jonnekin järven rantaan, löytyy kummasti vastaukset kaikkiin mielen päällä oleviin kysymyksiin ja murheisiin. Samalla mieleen puskee uusia ideoita ovista ja ikkunoista. Maalla on ihmisen hyvä olla.

Nyt sitten kova draivi päälle syksyn uusia tuulia varten!

Akut ladattuina on hyvä alkaa puskemaan vähän loppuvuoden suunnitelmia kasaan. Syksy, oon niiin valmis! Viime viikolla ehdinkin jo vähän tutustua EasyFitin työmaahan ja tästä on hyvä jatkaa.

Pitää aina jatkossakin muistaa, että kukaan ei raivaa kalenteriin tilaa valmiiksi. Se tyhjä tila pitää raivata kalenteriin ihan itse. Sanoa jollekin muulle ei, ja ymmärtää, että omaa aikaa tarvitsee ihan jokainen. Jos sitä vapaata ei ota hyvissä ajoin, se tulee jossain vaiheessa otettua sitten takaisin ja yleensä ei-niin-rentouttavissa meiningeissä, kuten vaikka sairastellessa.

Toivottavasti sullakin on ollut rentouttava viikonloppu!