Seura tekee kaltaisekseen – tuhlaatko aikaasi energiasyöppöihin?

Sanotaan, että ihmisestä tulee sekoitus niistä viidestä henkilöstä, joiden kanssa viettää eniten aikaansa. Siinä on muuten aika paljon totuutta. Ootko koskaan ns. vaihtanut piirejä, ja muuttunut itsekin siinä samalla ajan saatossa? Aivan varmasti! Riippuen seurasta, katsot tätä maailmaa aina tietystä perspektiivistä.

pic11

Ajattelepa viettäväsi paljon aikaa porukassa, jossa päivittäin…

– puhutaan pahaa muista selän takana ja juoruillaan toisten elämästä
– ajatellaan, että on olemassa vain ”me” ja vääräuskoiset (olipa aate tai elämäntapa mikä hyvänsä)
– kadehditaan ja paheksutaan niitä, joilla menee paremmin kuin itsellä
– valitetaan päivittäin kaikesta mahdollisesta
– huumorintaju koostuu lähinnä toisille nauramisesta ja vähättelystä – itselle ei tietenkään osata nauraa
– tuomitaan ihmisiä tietämättä mitään koko asiasta
– lannistetaan muita ihmisiä
– ollaan kaksinaamaisia
– suoritetaan elämää

pic1
pic2Voiko tällaisessa seurassa pysyä itsekään positiivisena, tai olla lähtemättä mukaan sellaiseen toisista ihmisistä juoruamiseen?
Tai voiko oma ajatus- ja arvomaailma pysyä tällaisten ihmisten ympärillä kovinkaan optimistisena ja kunnianhimoisena? Ehkä, mutta helvetin vaikeeta se olisi (kokemuksen kautta…). Vietät aikaa negatiivisessa ilmapiirissä, niin alat nähdä koko maailman negatiivisen kautta. Alat ajatella, että elämä vaan tapahtuu sulle ja etsit vastoinkäymisille aina syntipukkia ulkopuolelta. Pikkuhiljaa huomaat ehkä näkeväsi myös muissa ihmisissä vain huonot puolet ensin.Jollain pyyhkii elämässä tosi hyvin ja heti nousee päähän ajatus ”kuka toikin luulee olevansa?”.

Mieti, millaiseksi taas oma ajatusmaailma muuttuu porukassa, jossa päinvastoin…

– uskotaan toisten unelmiin ja kannustetaan jatkuvasti ylittämään itsensä
– tavoitellaan aina jotain suurempaa ja haastavampaa
– osataan nauraa itselle ja elämälle
– ymmärretään, ettei valittaminen vie asioita eteenpäin
– ei puututa toisten ihmisten asioihin
– tiedetään, että toisen onni tai menestyminen ei ole itseltä pois
– ei oteta kaikkea niin vakavasti
– ollaan valmiita keskustelemaan myös erilaisten ihmisten kanssa, eikä olla heti hyökkäävällä asenteella besserwisseröimässä, jos joku ei ole samalla aaltopituudella

Somessakin on onneksi se hyvä puoli, että voit itse valita oman kuplasi. Valinta on sinun. Voit itse päättää, millaisia ihmisiä seuraat somessa, keiden kanssa kommunikoit ja mihin keskusteluihin otat kantaa. Miksi seurata somessa ihmistä, joka herättää sussa itsessäsi vihaa, alemmuuden tunnetta, epävarmuutta, kateutta tai muita negatiivisia tunteita? Tai miksi osallistua somessa sellaisen ihmisryhmän keskusteluihin, joiden elämäntyyli ei liity millään tavalla omaasi tai josta et muutenkaan saa mitään käteen?

Itse olen huomattavasti vähentänyt Iltalehden tai keskustelupalstojen lukemista, koska sellainen  yleinen lynkkausmeininki ja kansan pahoinvointi näkyy armottomasti tollaisissa paikoissa. Mä haluan vaan positiivista energiaa ympärilleni. Kun kerran on vapaus valita, niin miksi en sitä hyödyntäisi?

pic3

Haluan muodostaa somessakin oman kuplani aidoista, huumorintajuisista ihmisistä, jotka näyttää myös ne arjen varjopuolet ja tunteiden koko kirjon. Ihmisiä, jotka ovat avoimia erilaisille näkemyksille, eikä koko ajan hyökkäävällä puolustuskannalla kaikkea uutta ja tuntematonta kohtaan.

pic4

Oletko ikinä pohtinut, tuoko somessa hengailu elämääsi enemmän iloa ja inspiraatiota vai negatiivisuutta ja epävarmuuden tunteita? Entäpä se oikea arkielämä sitten – onko sulla ympärillä ihmisiä, jotka uskoo suhun, kannustaa ja antaa sulle hyvän fiiliksen jokaisella tapaamisella, vai joudutko aina henkisesti valmistautumaan tiettyjen ihmisten näkemiseen ja lataamaan akkuja jälkikäteen, kun tapaamiset verottaa sun energiaasi joka kerta? Jos nyt huomaat olevasi näiden energiasyöppöjen ympäröimä, kannattaa ottaa tietoisesti vähän etäisyyttä sellaisiin ihmisiin. Olipa kyseessä sitten lähisukulainen tai hyvänpäivän tuttu…

Tiedättekö niitä ihmisiä, joita ajatellessa nousee aina hymy huulille ja voit suurinpiirtein kuulla niiden hersyvän naurun sun korvissa, kun ajattelet niitä? Ja kun näet tällaista ihmistä, niin oot koko seuraavan viikon ihan älyttömän inspiroituneessa tilassa ja positiivisilla viboilla, koska saat voimaa tällaisen ihmisen kanssa hengailusta? Se on ihan huippua.

Voin luvata, että elämänlaatu muuttuu aika lailla päälaelleen, kun heivaat kylmästi sivummalle ihmiset, jotka työntää sua jatkuvasti alaspäin ja syvemmälle uhriutumiseen ja katkeruuteen. Pikkuhiljaa alat saamaan ympärille ihmisiä, jotka ymmärtää sua ja sun näkemyksiä. Vaikka siinä rytäkässä joutuu todennäköisesti jonkin aikaa seisomaan aika yksinkin… lupaan, että se on lopulta kaiken sen luopumisen arvoista. Monta kertaa käytännössä todettu, että parempi olla yksin, kuin myrkyllisissä ihmissuhteissa.

***

Voit seurata mun treeni- ja arkimeininkejä somessa:

Twitter

Instagram