Pt-koulutus paketissa, uusia tuulia ja asiaa itsensä likoon laittamisesta

Tiedättekö mitä? Nyt on kyllä tosi helpottunut olo. Elämässä on tiedossa aika monia uusia suuntia, tavoitteet kirkastuu mielessä koko ajan ja ennen kaikkea, yksi kivi on vierähtänyt sydämeltä pitkän jännittämisen jälkeen – nimittäin Trainer4You Personal Trainer-koulutuksen näyttökoe on nyt suoritettu läpi hyväksytysti ja sain siitä oikein positiivista palautetta vielä.

w1

Negatiivinen puoli tässä on nyt se, että PT-koulutusputki on nyt loppu. Mihin nää 9 kuukautta oikein vierähti? En mä olisi halunnut vielä tän loppuvan! Nuo koulutusviikonloput oli mulle aina semmoisia kuukauden kohokohtia. Todella intensiivisiä hetkiä, mutta niissä vaan oli sitä jotain. No, ainakin mulla on nyt ihan älyttömästi inspiraatiota ja eväitä tulevaa varten. Ja sattuipa hyvä tuuri tuon koulutusryhmänkin suhteen!

Muutama juttu siitä jännittämisestä ja asioiden murehtimisesta. Myönnän, että pari edellistä viikkoa ennen PT-näyttökoetta stressasin ihan törkeästi. Manifestoin mielessäni kuvitteellista tilannetta, entä jos en pääsekään näytöstä läpi? Mitä jos olen porukan ainoa, joka epäonnistuu? Oon aina ollut stressaamiseen taipuvainen luonne, muutenkin aika herkkä ja tottunut murehtimaan asioita etukäteen. Monta asiaa elämässä jäänyt sen takia toteuttamatta. Vain, koska ”mitä jos”. Ja kas näin unelmilta on katkaistu siivet ennen ensimmäistäkään askelta kohti sitä. Mielessä on painanut tilanne, että olet antanut kaikkesi johonkin asiaan eikä se riittäisikään. Mitä sitten?

Fiilikset PT-näytön palautteen jälkeen!
No kannattiko murehtia? EI!

Kun päättää yrittää jotain ja laittaa kaiken likoon, niin onnistumisprosentti on teoreettisesti 50% (mutta käytännössä 100%, koska ajatuksilla on taipumusta muokata omaa käyttäytymistä ja näin luot ajatuksillasi ja uskomuksillasi todellisuuden!). Jos taas lyöt hanskat tiskiin etkä edes yritä, on onnistumisprosentti teoriassa sekä käytännössä pyöreä 0. Eli vastaus on selvä, kummalle tielle kannattaa lähteä!

Meillä oli PT-jaksoilla huippuhyvät kouluttajat joka kerta. Suosittelen edelleen kaikille treenihörhöille Trainer4Youn koulutusta. Vaikka ei varsinaisesti pt-hommia haluaisi tehdä, niin kyllä sieltä saa aika jäätävästi tietoa ihan omankin harjoittelun optimointiin. Ja monesta eri näkökulmasta vieläpä. Silmät avautuivat myös sen suhteen, että hyvä kunto ei todellakaan ole niin yksiselitteistä. Se ei riipu penkki- tai kyykkytuloksesta eikä liioin myöskään VO2Max-lukemista. Hyvään kuntoon tarvitaan montaa eri osa-aluetta, ja hyvästä kyykkytuloksesta nauttiva treenarikin voi olla matkalla kohti pahemman luokan rasitusvammoja, jos kehonhallintaa ja lihasketjujen toimintaa ei ole oikeasti tsekattu kuntoon.

Voi että, ne kaikki toiminnalliset lihastasapainotestit, mitä tehtiin kerta toisensa jälkeen… ne avasi silmät niin, ettei ole todellista. Jossain kohtaa kehon toimintaketjussa kun prakaa, niin sitten lopulta pettää koko korttipakka. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja mikä vaikutus pelkästään hengitystekniikallakin on koko elämänlaadun ja hyvinvoinnin kannalta!

w4
w3

Ja vielä yrittämisestä puheenollen. Oon näillä näkymin syksyn tullen aloittamassa EasyFit Pitäjänmäellä personal trainerin hommat, mistä oon todella innoissani myös. Tavoitteena on ehdottomasti päästä tekemään kokopäiväisesti pt-valmennusta ihan niin pian, kuin mahdollista. En keksi mun elämälle tällä hetkellä muuta tarkoitusta. Ja näin on asia ollut jo pitkään. Aina mä oon tiennyt haluavani auttaa ihmisiä, mutta pitkään sitä tuli jahkailtua, että miten?

Ja vielä hei lisää uusia tuulia tulevaisuuteen. Oon myös siirtynyt bloggaajaksi FitFashionin alle! Blogin siirto on vielä vähän vaiheessa, mutta sivusto on periaatteessa jo pystyssä nimellä https://flowevolve.fitfashion.fi. Tästäkin mahdollisuudesta olen äärimmäisen innoissani. Oon seurannut FitFashionin blogeja ko. portaalin perustamisesta lähtien, ja nyt saan itse jatkossa blogata siellä. Whaaat? Mitä täällä tapahtuu?

Hyvinvoinnin ja kuntoilun saralla on ihan liikaa väärinkäsityksiä ja aika vahingollisia uskomuksia liikkeellä, joten haluan olla vähän sellainen järjen ääni näissä hommissa. Blogin nimeksi valikoitui Flow & Evolve, kuvastamaan sitä, että voit kehittyä ja saada nousujohteisuutta ihan vaan ”go with the flow” -meiningillä. Ei tarvetta muun elämän syrjään laittamiselle. Ei tarvetta säästöliekille, aineenvaihdunnan ongelmille, jojo-laihduttamiselle ja pussikeittodieeteille.

Onhan nämä mainitut muutokset ihan hemmetin pelottavia, jos rehellisiä ollaan. Mutta sitten pitäisi muistaa epäilysten hetkillä vielä tämä;

GG

Aivan liian pitkään tässä on eletty yllämainitulla tavalla. Hiljaiseen epätoivoon tottuu. Pikkuhiljaa kadotat kyvyn unelmoida. Asetut typerän boksin sisälle ja elät elämääsi sieltä käsin, unohtaen, että sulla on oikeus ja velvollisuus hypätä pois sieltä boksista, heittää muiden asettamat odotukset hevonkuuseen ja elää just siihen tyyliin, mikä antaa sun elämällesi merkityksen.

***

Voit seurata mun treeni- ja arkimeininkejä somessa:

Twitter

Instagram