Ole oman kroppasi paras kaveri

Laihduttaminen ei tee sinua onnelliseksi. There, I said it.

Ei oo ihan yksi tai kaksi kertaa, kun oon kuullut jossain sanottavan, että ”sitten kun oon laihtunut, niin elämä voi alkaa” tai ”sitten kun oon laihtunut, niin oon onnellinen” jne. jne. Ajattelin itsekin näin silloin, kun olin ylipainoinen. Elin sitku-elämää. Luulin, että kaikki elämän suljetut ovet avautuu, kun on laiha.

Totuus  on vaan kaukana siitä. Se on hyvä tiedostaa, ettei  sitten putoa kovaa ja korkeelta, kun se tavoite on saavutettu. Saattaa olla vähän sormi suussa, kun huomaa, että elämä on edelleen ihan samanlaista, kuin ennen. Yhtäkkiä maagisesti kaikki ihmiset ei sittenkään rakastu suhun, tarjoa sulle upeita tilaisuuksia toteuttaa unelmiasi tai lunasta lupauksiaan. Edelleen joudut kohtaamaan negatiivisia ja ilkeitä puheita, pettymyksiä ja epävarmuutta.

weight
kuva

Elämän realiteetit ei muutu miksikään, vaikka laihdutusurakka olis tuotu päätökseen. Jos huomaa, että pään sisällä velloo negatiivisia ajatuksia itsestään, niin ei ne sieltä helpolla katoa. Se vaatii tosi pitkäjänteistä työtä, että saa ne vuosikausien saatossa päähän juurtuneet ajatusmallit muutettua positiivisemmaksi ja armollisemmaksi.Jos oot tottunut olemaan vuosikausia vaikkapa kokoa 44, niin todennäköisesti sä tulet automaattisesti etsimään sitä kokoa vielä pitkään laihtumisen jälkeen. Peilikuvaan tottuu, niin hyvässä kuin pahassa. Joten kannattaa hyväksyä itsensä ihan samantien, jotta se matka olis jatkossa helpompi.
Jos meet vaikkapa treenaamaan ja samalla mielessäs ruoskit itseäsi, kun tavoitteeseen on vielä matkaa ja vyötäröllä on vielä niin ja niin paljon ylimääräistä, niin miten tällaiset ajatukset muka edistävät sua sun tavoitteissa? No ei mitenkään. Älä liiku sen takia, koska inhoat kroppaasi. Tee se sen takia, että rakastat sitä ja haluat sille vaan parasta.

Kun haluat tehdä hyviä valintoja ja arvostat sun kehoa, alat pikkuhiljaa toimimaan aika hyvässä yhteistyössä sen kanssa. Ajattele vaikka siltä kannalta, että ei oo väliä, mitä moskaa työnnät kurkusta alas, niin sun keho tekee koko ajan täyttä päivää duunia sen eteen, että sun elintoiminnot pysyy käynnissä ja sä voisit mahdollisimman hyvin. Ei se sitä kaltoinkohtelua tietenkään loputtomiin kestä, mutta kuitenkin. Mitä jos säkin tekisit täyttä päivää duunia sen eteen, että sun kehossa on kaikki mahdollisimman hyvin? Saat takaisin sen, mitä annat.

Elämä on oikeasti nyt ja tässä. Mikä sua pidättelee aloittamasta sitä haaveilemaasi harrastusta just tänään? Tai mikä ikinä se asia onkaan, mitä oot siirtänyt tuonnemmaksi ajatellen, että sitku oot laihempi.