Nyt kiristellään! Aika pistää stoppi bulkkausmentaliteetille

Oon tässä nyt jonkin aikaa pohtinut, että pitäis varmaan tehdä itsekin jonkun sortin ryhtiliike ja kokeilla pitkästä aikaa ihan vanhaa kunnon rasvanpolttokautta. Viime keväästä asti on ollut sen verran kiirettä joka suuntaan, että omat treenit ja syömiset on jääneet vähän toissijaisiksi, kun oon halunnut keskittyä valmentamiseen ja PT-uran starttaamiseen. Pakko myöntää, että se alkaa tuntua vähän tukalana olossa ja jotain skarppaamista on nyt korkea aika tehdä. Haluan olla itsekin elinvoimainen ja energinen, enkä ainoastaan paasata siitä muille. Pitää elää niin kuin opettaa. Ja nyt kun oon julistanut kaikille ryhtyväni siistimmälle ruokavaliolle, en voi enää perääntyä tästä! Ihan täydellistä.

Mulla ei ole siis pitkään aikaan ollut ongelmana mikään sokerin mättäminen tai herkkujen mutustaminen, vaan pikemminkin sellainen kokkausinnon puuttuminen ja puutteellinen eväsvarustautuminen. Oon tyytynyt liian usein välipalatyyppisiin ratkaisuihin ja vähemmän on tullut vietettyä aikaa hellan ääressä. En voi sietää ruuanlaittoa, mutta nyt sitä on vaan opeteltava tekemään. Tuosta sokerin mättämisestä vielä… vaikka en ole juurikaan ostanut kotiin mitään ”herkkuja”, en muista, koska olisin viimeksi kieltäytynyt niistä kylässä tai jos sellaisia on ollut jossain tarjolla.

Aion jatkossa keskittyä rakentamaan enemmän aterioita ja laittaa vähän sivuun sellaisen välipala-ajattelun. Homma hoituu itseasiassa yllättävän sutjakkaasti, kun paistaa heti herättyään aamiaisen teon yhteydessä päivän ateriaan lihat ja keittää kattilassa hiilarit. Siihen mukaan reilusti vihanneksia, vähän öljyä päälle ja hommat eväsrasiaan. Itse käytän Frozzypackia, missä eväät säilyy kylmänä jopa 7 tuntia – maailman paras keksintö, miten tulin ennen toimeen ilman sitä?

Tarkoituksena on nyt lähteä maltillisesti liikkeelle ja vetää sellaisen 200-300 kcal miinuksella aluksi. Veikkaisin, että jo pelkästään aterioiden siistimisellä lähtee pahimmat pöhötykset pois. Vähemmälle kaikki helpot ProPudit, Lohilo-jätskit ja muut ja enemmän tilalle aitoa ruokaa, ilman liiallisia makeutusaineita.

Ensimmäinen päivä kului mielentilalta erittäin innokkaasti, mutta täytyy myöntää, että vähän on nälkä. Tosin veikkaan sen olevan pelkkää henkistä nälkää, kun kaloritkin on tänään olleet 2300 kcal ja makrot olleet kohdillaan. Nyt on otettu MyFitnessPal -sovellus taas tiiviisti käyttöön, herranjestas miten edellisestä kerrasta on kulunutkaan aikaa. Oon kirjoittanut aiemmin yleisesti makrojen laskemisesta täällä.

Pitkän tauon myötä vietin aamulla reilu puoli tuntia MyFitnessPal auki, koska innostuin skannailemaan sinne uusia tuotteita tietokantaan ja korjailin intopiukeena jo olemassa olevia tuotetietoja. Oon sen verran pilkuntarkka, että jos huomaan siellä jossain tuotteessa vaikka sokeripitoisuuden kohdalla edes 0,3g virheen suuntaan tai toiseen, niin mun pitää luoda se tuote sinne uudestaan omin käsin. Ei siinä muuten mitään, mutta jos miettii päivän syömisten kokonaissaldoa, niin tollaiset yksittäiset pienet pilkkuvirheet kumuloituu aika äkkiä ja vääristää päivän kokonaissaldoa aika reippaasti.

Ruokien punnitseminen ja makrojen viilaus on varmasti suuren osan mielestä aivan liian tiukkapipoista meininkiä, mutta mulle se tulee aika takaraivosta jo, eikä millään tavalla hallitse elämää (enää). Kaikenlaiset mittaamiset on aina hyviä renkiä, mutta huonoja isäntiä. Kasvikset punnitsen lähinnä ihan vaan sen takia, että haluan tietää, millä tasolla omat vitamiinit ja kivennäisaineet on. Kaloreiden osalta sillä ei ole minkään väliä, naposteletko jotain yrttiruukkuja kaksin käsin, mutta haluan oikeasti tietää niitä omia vitamiinisaldoja! Pitäköön joku sitä sitten hulluna.

En ikinä pakottaisi asiakkaita punnitsemaan ruokia, mutta omalla kohdallani toimii alussa tietynlainen kurinalaisuus, jotta saa oikeasti käryä siitä, millaiset ruokamäärät tulee kyseeseen.

Aion tehdä viikon mittaan nyt ruoka- ja treenipäiväkirjaa tänne bloginkin puolelle. Luultavasti viikon puolivälissä ja lopussa tulee jotain koontia syömisistä ja treeneistä tänne. Nyt on myös otettu kehonkoostumusmittaukset ja tehty Polarin kuntotesti, mitkä toimii myös sitten omana seurantatyökaluna tässä proggiksessa. Ei mutta nyt tästä on suunta vaan ylöspäin! Kauhaa käteen ja kärsivällisyyttä matkaan – hyvä tästä tulee.

Onko siellä ruudun toisella puolella kenties muita samalla agendalla liikenteessä?

***

SEURAATHAN JO SOMESSA?

Facebook

Twitter

Instagram