Miksi haluan valmentaa? Miksi personal training?

En pysty pukemaan sanoiksi sitä tunnetta, kun endorfiinihumala iskee päälle, tajuaa, että on ylittänyt itsensä ja näkee konkreettisesti, että ne omat päänsisäiset uskomukset eivät olleetkaan totta. Joten mun on päästävä näyttämään se ihmisille kädestä pitäen. Koska takaan, että sen hetken jälkeen kuka tahansa on koukussa tähän. Se voittajafiilis muuten tarttuu mukaasi myös muihin osa-alueisiin elämässä. Ja se fiilis on sulle lopulta polttoainetta, mikä motivoi jatkamaan eteenpäin sillä tiellä.

Lopulta ymmärrät, että ei tässä mitään päämäärää olekaan, vaan sä olet nyt jatkuvasti se #badass, mikä oli aiemmin odottanut malttamattomana, että päästäisit sen ulos kahleista!

kuvat2

Mulle merkityksellisin tapa auttaa ihmisiä on valmentaminen. Mun visio on se, että saan valjastettua ihmisistä kaikki voimavarat esiin, sekä henkisesti että fyysisesti. Harva ihminen sisäistää, mihin oikeasti pystyykään. Ja miten paljon kauemmas sitä omaa mukavuusaluetta on mahdollista puskea. Mitä jos voisit elää niin, ettei tarvitse luopua yhtään mistään? Mitä jos voisit olla oman elämäsi supersankari ja elää sillä mentaliteetilla koko ajan? Mitä jos tästä edes sun ainoa kilpailija olisitkin sinä itse?

Mä haluan saada ihmiset ymmärtämään, että ei tarvita mitään maanantaita tai vuoden alkua uuden elämän aloittamiseen. Koska ei sun elämä lopu siihen, kun sä aloitat paremmat elämäntavat. Sulla ei ole käsitystäkään siitä, mitä kaikkea siellä toisessa ääripäässä ja näennäisellä epämukavuusalueella on odottamassa. Ei me tarvita mitään ”syön tänään tän suklaalevyn pois kaapista kuleksimasta, koska huomenna otan itteäni niskasta kiinni” -ajatusmallia. Heitetään se romukoppaan, eipä tule ikävä.

Osasin toki aavistaa etukäteen, että tuntuu kivalta nähdä omien asiakkaiden edistyminen ja ne hetket, kun uusia tapoja iskostuu alitajuntaan luonnolliseksi osaksi arkea. Mutta että se tuntuisi NIIN kivalta? Ihan käsittämätöntä.

kuvat3

Mulle personal training ei ole mitään ”no tee vielä vaikka kolme toistoa” -meininkiä. Turha tehdä kolmea toistoa, jos toinen ei tiedä edes, missä kohtaa kehoa sen liikkeen pitäisi tuntua ja miksi sitä liikettä kannattaa tehdä. Mä haluan valmentaa asiakkaita systemaattisesti kohti voimakkaampaa versiota itsestään – henkisesti ja fyysisesti. Oli tavoite mikä tahansa, niin kaikki ihmiset tarvitsevat järkevästi ohjelmoitua voimaharjoittelua. Kokonaisvaltaisia liikemalleja, joilla saa parannettua toimintakykyä arkielämässäkin.
Tiedän, miltä tuntuu, kun on tilanteessa, jossa ei saa tehtyä yhtäkään istumaannousua puhtaasti, tai punnerrusta yrittäessä rojahtaa heti maahan ja tuntee olevansa toivoton tapaus. Tiedän myös, miltä tuntuu, kun päättää ”ihan läpällä” kokeilla vaikkapa leuanvetoa ja tajuaa noin puoli minuuttia myöhemmin tehneensä neljä sellaista. Miettien, että mitähän äsken tapahtui. Teinkö mä todella ne itse?

Mun tavoitteena on myös auttaa ihmisiä keskittymään vain omiin saavutuksiin. Jos vedit eilen salilla kovemmalla intensiteetillä ja fokuksella, mihin olet aiemmin kyennyt, niin se on ihan hemmetin kova saavutus, ylävitoset siitä! Väliäkö sillä tuliko siellä kovemmat sarjapainot käyttöön vai ei. Progressio on paljon muutakin, kuin sarjapainojen kasvua. Ja jos vihdoin jätettäisiin huomiotta ihmiset, jotka kysyvät ensimmäisenä toisen saliharrastuksesta kuullessaan, että ”Paljon nousee penkistä?”. Sillä tiedolla kun ei ole minkään sortin merkitystä kenenkään elämässä.

Skenaario: vedät kyykyssä omat ennätystulokset ja hihkut innosta. Jaat ilouutisen kaverille tai puolitutulle ja lannistut saman tien, kun se toinen kerskailee käyttävänsä samoja painoja alkulämmittelynään. Ja kas, yhtäkkiä oma ennätys ei tunnukaan miltään – koska joku toinen veti paremmin. Mutta mitä väliä sillä on? Ei yhtään mitään. Mitä jos vertaisitkin itseäsi siihen, kuka olit eilen? Liian moni ihminen ruoskii itseään jatkuvasti, ei ole tyytyväinen omiin saavutuksiin tai unohtaa kaikki positiiviset asiat ja keskittää energiansa siihen, mitä puuttuu tai missä on parannettavaa.

Mä haluan pelastaa ihmiset siltä tilanteelta, että jäädään elämään kädenlämpöistä elämää eikä pahimmassa tapauksessa koskaan saada herätettyä sisäistä beast modea päälle. Sitä tunnetta, missä voisit kannatella koko maailmaa pikkurillilläsi.

kuvat1

Jollain tapaa mä tunnen, että mulla on velvollisuus viedä eteenpäin fyysisen aktiivisuuden ja itsensä ylittämisen ilosanomaa tässä maassa. Sitä on vaikea kuvailla, mutta kun on itse muuttunut sohvaperunasta ihmiseksi, joka oikeasti haluaa kokeilla rajojaan ja nauttii yhtäkkiä täysin toisenlaisesta elämästä, niin se fiilis pitää vaan välittää jollain tapaa eteenpäin. Mä haluan saada ihmiset voimaan paremmin, uskomaan itseensä ja sitä kautta saada maailmasta paremman paikan.

Uskon vahvasti siihen, että hyvinvoivat ihmiset, jotka ovat keskittyneitä omiin tuloksiinsa (eikä muihin vertailemiseen), on ihan konkreettisesti muuttamassa maailmaa parempaan suuntaan. Ja jos kuvittelet olevasi vain yksi pieni ihminen tässä maailmassa, niin mieti, millaista on nukkua hyttysen kanssa samassa huoneessa. Eli kyllä, sulla on merkitystä.

Hyvinvointi lähtee sisältäpäin ja kun elää arvojensa mukaisesti, haluaa kehittyä paremmaksi ja on tyytyväinen itseensä, niin sellainen ihminen levittää väistämättä positiivista energiaa kaikkialle, missä liikkuu. Eikö olis aika siistiä muuttaa mailmaa parempaan suuntaan?

Äläkä koskaan tyydy vähempään, mitä ansaitset.
#LetsKickAss

***

Voit seurata mun treeni- ja arkimeininkejä somessa:

Twitter

Instagram