Miksei tulosten eteen haluta nähdä vaivaa?

Tämmönen asia on mietityttänyt mua viime aikoina. Kaikki halutaan nykyään halvalla, heti ja helposti. Tulokset onkin sit sen mukaisia.


”Most of you say you wanna be successful but you don’t want it bad. You just kinda want it. You don’t want it badder than you wanna party, you don’t want it as much as you wanna be cool – most of you don’t want success as much as you wanna sleep!”

(lainaus tästä videosta, jonka muuten suosittelen kuuntelemaan ajatuksella!)

Ei ole olemassa mitään taikapilleriä laihdutukseen tai elämäntapamuutokseen. Ei ole mitään salaisuutta. Eikä se prosessi ole mitenkään helppo tai mielenkiintoinen. Välillä on päiviä, jolloin joka ikinen askel on yhtä puurtamista.Sellaiset päivät kannattaa ottaa ihan kiitollisena vastaan, koska niistä oppii aina jotain uutta itsestään. Ja niinä päivinä, kun sua vähiten huvittaisi tehdä järkeviä valintoja, niin ne päivät merkkaa juurikin eniten pitkällä tähtäimellä.

become

Oon oppinut näiden vuosien aikana, että on helvetisti palkitsevampaa, kun on kokenut ne kaikki ne ylä- ja alamäet tällä matkalla, eikä tulokset oo tulleet kuin taikaiskusta ilman vaivannäköä. Se opettaa niiiin paljon ihmisenä. Ja se heijastuu ihan samantien myös muihin elämän osa-alueisiin. Osaa ottaa muutkin elämän vastoinkäymiset paremmin vastaan, eikä enää lannistu niistä niin pahasti. Kukapa ei haluaisi saada lisää pitkäjänteisyyttä ja taistelutahtoa? Sitä saa väkisinkin, kun aloittaa elämäntapamuutoksen ja pitää pään mukana matkassa.

Jos joku tuote/ravintolisä/treeniohjelma kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se luultavasti on sitä. Sulla voi olla paras ja viimeistä piirtoa myöten täydellinen treenisuunnitelma käsissäsi, mutta ei se treeni itse itseään toteuta päivästä toiseen. Ja sen treenin tulokset voi sabotoida käden käänteessä vaikka keittiössä tai lyömällä hanskat tiskiin, kun joku ihminen lähipiirissä ei usko sinuun.

Hyvä terveys ei myöskään varastoidu. Vaikka tällä hetkellä olis tähdet kohdallaan, rasvaprosentti kunnossa ja veriarvot täydelliset, niin se ei tarkoita, etteikö tulosten eteen pidä tehdä töitä jatkossakin. Itse ajattelen niin, että sun pitää maksaa ”vuokraa” kropastasi joka päivä. En tarkoita, etteikö omista saavutuksista ja tuloksista sais olla ylpeä (pitää olla!), vaan että se ei ole syy heittää kaikkea läskiksi ja elää ”live a little” -mentaliteetilla joka ikinen päivä.

Mindset is everything. Ne kaikki onnistumisen avaimet on korvien välissä. Ja niihin pääsee käsiksi vaan ajan kanssa, istumalla alas ja tutustumalla itseensä perusteellisesti. Hyväksymällä kaikki haudatut negatiiviset tunteensa ja näkemällä perusteellisesti itsensä kokonaisuutena. Ehkä jopa sen pienen lapsen, joka ei nuorena saanut tulla nähdyksi.