Herätys (vuoden) talviunilta

Hei. Edellisestä postauksesta onkin hävyttömän pitkä aika. Ehdin vajaan vuoden ajan kirjoittelemaan blogia FitFashionin alustalla, kunnes sitten viime vuoden lopussa ilmoitettiin, että FitFashion on myyty Terve.fi-sivustolle ja vain murto-osa siellä bloganneista sai tuolla uudella alustalla jatkaa. Olin siinä vaiheessa pitänyt jo useamman kuukauden blogitaukoa, joten uutinen ei silloin kummemmin hetkauttanut.

Kävi tuuri, että oli kuitenkin kaikki vanhat blogimateriaalit tallessa. Reilut 90 postausta ehdin blogiaikana tehdä, ja niistä vielä reilusti suurin osa sellaisia paasauksia, joiden takana seison edelleen hyvin vahvasti. Olisi siis ollut sääli heittää nuo postaukset lopullisesti menemään.

Oon valinnut tuohon etusivulle 5 nostoa vanhoista postauksista. Ne on sellaisia, jotka ehkä tällä hetkellä edustavat mun ajatusmaailmaa eniten.

Edelleen asun Turussa ja hyvin menee. Instagramia oon päivitellyt myös harmittavan epäsäännöllisesti, mutta nyt on kova yritys ottaa steppi eteenpäin ja aktivoitua taas somessa!

FitFashionilla blogatessa mulla iski pieni inspiraation puute, kun alkoi ahdistaa se lokero, mihin olin mun blogini asettanut. Mä olen henkeen ja vereen tunneihminen ja innostun kausittain erilaisista asioista, miksi mun pitäisi siis kirjoittaa vain hyvinvointijutuista? Mitä ahtaampaan boksiin itsensä asettaa, sitä vähemmän jää tilaa luovuudelle. Jos nyt tällä kertaa yrittäisin kirjoittaa reteästi lifestyle-asenteella. Ilman stressiä ja paineita.

Jos nyt siis joku saapuu tänne blogiin ja odottaa pelkästään treeniaiheisia postauksia ja hyvän olon reseptejä, niin ikävä tuottaa pettymys — sitä ei ole (pelkästään) tiedossa. Sen vuoksi yritänkin pitää nuo blogin alakategoriat suht siistinä, että sieltä löytää haluamansa. Ne aiheet, jotka ei kiinnosta, voi suosiolla sivuuttaa.

Mä en ole ikinä ollut ihminen, joka määrittää identiteettinsä sen kautta, millaista työtä tekee. Mulle työ ei ole identiteetti, enkä todellakaan ole kiinnostunut ihmisissä ekana siitä, mikä on heidän ammatti. Ihan kuin se muka kertoisi kaiken syvyyden siitä ihmisestä? Ei todellakaan. Meillä kaikilla on (toivottavasti) muitakin intohimoja ja harrastuksia elämässä.

Myönnän toki, että blogimaailmassa on helpompi seurata sellaisia blogeja, joissa on tietty aihepiiri olemassa, mutta sitäkin uhaten aion toteuttaa tätä nyt omalla tavallani. Varsinainen sekametelisoppa kun olen itsekin.

Oon viimeiset pari kuukautta kuunnellut jokaisen lenkin aikana Audiblesta Brené Brownin äänikirjaa “The Power of Vulnerability” ja siellä oli pitkä pätkä asiaa myös tosta, kuinka ihmiset nykyään määrittelee identiteettinsä sen kautta, mitä tekee. Tuotteliaisuus ja tehokkuus oman arvon määrittelyssä on aika huono lähtökohta hyvinvoinnille ja terveelle minäkuvalle.

Tuossa äänikirjassa oli yks mieleenpainuva kohta:

Next time you meet new people, instead of asking “So what do you do?” how about asking “So what do you love?” instead.

– Brené Brown

Näillä ajatuksilla, minä suuntaan nyt jalkatreenille!