25 parasta asiaa

Oon jo vuosia takaperin lukenut pitkään sellaista blogia netissä, kuin 1000 Awesome Things. Tuolla blogissa oli aina countdown-tyyliin yksi postaus per yksi mahtava asia elämässä. Ja niitä oli aivan mieletöntä lukea! Varsinkin niinä päivinä, kun tuntui, ettei mene yhtään mikään elämässä putkeen. Noista postauksista sai aina voimaa jatkaa eteenpäin.

Niitä pieniä ja isoja asioita, jotka tulee elämässä otettua itsestäänselvyytenä liian usein – mutta joita oikeasti jäis välittömästi kaipaamaan, jos yksikin niistä jäisi elämästä pois.

Eikö sitä niin just sanota, että ne pienet asiat elämässä on lopulta niitä suurimpia asioita. Ei ne isot meriitit ja isot merkkipaalut, vaan just ne pienet ohikiitävät hetket perusarjen tiimellyksessä. Niitä on oikeasti syytä välillä listata ylös ja fiilistellä ihan muuten vaan.

Tässä tulee oma listani silleen melko spontaanisti, ilman mitään useamman päivän miettimisiä, olkaa hyvät! Nämä ei muuten sitten ole missään paremmuusjärjestyksessä, vaan ihan satunnaisia mieleen putkahtaneita juttuja.

25 parasta asiaa

 1. Vasta-avatun kahvipapupussin tuoksu. Onko mitään rentouttavampaa? Kahvipavut on lisäksi älyttömän söpöjä pikkukoristeita sisustuksessa!
 2. Ekstrahitaat aamut. Jos aikataulut on minusta kiinni, niin aamuvalmistelut vois kestää noin 3 tuntia. Saa nukkua niin pitkään kuin huvittaa, venytellä ja vanutella raajoja joka suuntaan ja lopulta löntystää keittiöön väsäämään pitkän kaavan kautta aamiaista. Ohella lukemattomia kahvikupillisia santsikuppeineen. Tähän prosessiin saa kulumaan aikaa huomattavan paljon, mutta hei – se on ihan parasta.
 3. Kirpeät syyskelit parhaaseen ruska-aikaan. Napit korviin, soittolistalle The Weeknd ja Poets Of The Fall (ehdottomasti top2-valinnat syyskauden musiikeiksi) ja pitkälle kävelylenkille kohti tuntematonta!
 4. Tuoksukynttilät. Musta kuoriutuu syksyisin kummallinen kynttiläfriikki ja jään aina ihastelemaan kaupan tuoksukynttiläosaston valikoimaa kauppareissuilla. Onneksi oon sentään (toistaiseksi) onnistunut välttelemään Yankee Candlesin verkkokauppavalikoimaa, koska tietääkseni ko. merkiltä löytyy lähes jokaisen tuoksun mukainen kynttilä, mitä vaan saattaa kuvitella.
 5. Seura, jossa voi olla täysin oma itsensä. Kun oot seurassa, jossa saat möläytellä tyhmimmätkin vitsit ja ajatukset ulos ilman mitään suodattimia, ilman, että sulle pyöritellään silmiä ja pidetään vajaaälyisenä. Parasta.
 6. Sylissä leipova kissa. Parasta makoilla jossain sohvalla vilttiin kääriytyneenä, kissa sylissä ja sitten se vielä alkaa leipomaan tassuilla ja kehräämään samaan aikaan. So cozy it hurts.
 7. Kun lamppu syttyy päässä ja hiffaat jonkun uuden asian, jota opetellessa oot hakannut päätä seinään jo tovin. Tätä ei juuri tarvitse avata. Voi sitä kiitollisuuden tunnetta! Kärsivällisyys ottaa välillä osumaa, mutta lopussa se kaikki tuskailu palkitaan.
 8. Marmoriset asiat. Marmoriset astiat, pöytätasot, seinät, lattiat, laatat… kaikki. Aivan kaikki. Missä on marmoria, siellä haluan olla minäkin. En tiedä, mikä siinä materiaalissa viehättää. Se vaan tuntuu niin… ylelliseltä.
 9. Vastavaihdetut lakanat. No, tää nyt on aivan peruskauraa. Yleensä lakanoita ei kannata vaihtaa, jos edessä on tosi aikainen aamuherätys. Koska silloin on riski, ettei jaksakaan nousta ajoissa ylös. Vastavaihdetut lakanat vaatii yleensä sen, että on hidas aamu tiedossa, niin voi sitten maksimoida sen onnellisuuden kokonaisuudessa. (P.S. Haluaisin myös vastapestyn pyykin tuoksuisen tuoksukynttilän.)
 10. Hotelliaamiaiset ja brunssit. Mulla on monesti aika rutinoituneet aamupalat ja joko sen väsäämiseen menee harmillisen kauan aikaa tai sitten se on aamuherätyksen vuoksi joku kiireessä vedetty köykäinen smoothie, joten se hetki, kun pääset valmiiseen pöytään nauttimaan kiireetöntä aamiaista, niin onhan se nyt parasta ikinä. Sitä paitsi aamiainen on päivän paras ateria.
 11. Vihreiden valojen jono liikenteessä. Suoraa tykitystä eteenpäin ilman pysähdyksiä, wow! Tätä ei tietenkään ikinä tapahdu silloin, kun oot kiireessä ja vaarassa myöhästyä jostain, mutta joka tapauksessa, mahtavaa kun näin joskus tapahtuu.
 12. To-do listat ja asioiden merkitseminen tehdyksi. Viime aikoina oon rakastunut Trello-sovellukseen. Sinne on ihanaa tehdä pitkiä listoja, merkata niille tapahtumille määräaikoja ja lopulta merkata ne hommat hoidetuiksi. Aivan parasta. Nykyään tykkään vielä enemmän tästä digitaalisesti hoidetusta listojen tekemisestä.
 13. Kun siivouskärpänen iskee ja paahdat menemään ihan raivolla. Se lähtee yleensä jostain ihan pienestä ja mitättömästä sukkaparista, joka lojuu jossain lattian nurkassa. Tai lattialle roiskahtaneesta kahviläikästä. Korjaat sen yhden pienen jutun, ja tunti myöhemmin huomaat, että sulla pauhaa musat täysillä taustalla ja sulla on toisessa kädessä rätti ja toisessa kädessä puhdistusaineet ja oot tukka putkella kontillaan jynssäämässä jotain nurkkia. Kun se siivouskärpänen puraisee, niin siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti ennen kuin se laiskempi puoli sussa herää ja toteaa, että mitä oikeen luulet tekeväsi.
 14. Vuoden ensimmäinen glögihetki. ‘Tis the season ja mitä näitä oli. Joulukausi lähtee käyntiin silleen askel askeleelta. Ensin tulee piparkakkumausteet kaappiin, sitten alkaa iltateerutiinit ja kynttilät viltin alle kääriytyneenä, myöhemmin riisipuurokausi… mutta kun saat sen ensimmäisen glögilasillisen kätösiin, niin tiedät, että tästä se lähtee!
 15. Laiskasti alkanut treeni, joka muuttuukin yhtäkkiä ennätysten tykitykseksi. Useamman kerran toistunut kuvio. Pitkä työpäivä takana, vähän laiskottaisi ja ulkonakin sataa kaatamalla vettä. Tekis niin mieli rojahtaa sohvalle ja heittää aivot narikkaan Netflixin parissa. Tänään on kuitenkin salipäivä kalenterissa ja tiedät, mitä sun pitää tehdä. Lähdet salille vähän sellaisella “katotaan nyt mitä tulee, pääasia, että ilmaantuu paikalle”, mutta ehkä juuri alhaisista odotuksista johtuen päädytkin tykittämään ennätyksiä vähän joka liikkeessä ja katsot suunnilleen kehosi ulkopuolelta itteäs onnistumassa jokaisessa asiassa. Parasta!
 16. Tavaroiden levitys pöydille välittömästi, kun saavut hotelliin tai muuhun majapaikkaan. Tää on aivan ehdoton! Saavut hotellihuoneeseen (tai missä sun onkaan tarkoitus yöpyä, poissa kotoa) ja leväytät heti laukkujen sisällön pitkin meikkipöytää ja kylpyhuoneiden tasoja, jotta ne on kaikki nenän edessä mahdollisimman helposti saatavilla. Mulla on joka tapauksessa aina puoli elämää ja valtakuntaa mukana reissuilla (kosmetiikkatuotteet vie noin 3/4 laukuista), joten tulee heti kotoisa fiilis, kun näkee kylppärin tasot täynnä omia luottotuotteita käden ulottuvilla.
 17. Jäätävän kauppakassivyöryn kantaminen kotiin yhdellä reissulla. Kaksi reissua on luusereille! Olipa sulla sitten kaksi tai kahdeksan kassia, niin ne on kannettava kotiin yhdellä kertaa. Otan sen aina henkilökohtaisena haasteena. Hätä keinot keksii. Haba kasvaa ja säästät aikaa ja vaivaa. Tää on kuin laittaisi rahaa pankkiin, oikeasti.
 18. Ekstrakappaleet pakastepullissa. Olipa kyse jostain riisipiirakoista tai pullista, mitä myydään pakasteena kaupassa. Paketissa lukee esim. 9 kpl, mutta levittäessäsi tuotteet uunipellille huomaatkin saaneesi vaikka 12 kpl. Cheers!
 19. Tekstitetyt eläinvideot Instagramissa. Löydettyäni Instagramista @petcanines-tilin , mun elämänlaatuni tuplaantui. Ihania doggovideoita (enimmäkseen), koirien kielellä tekstitettyinä. Huonoinkin päivä pelastuu näitä katsellessa.
 20. Kaurapuuron ensimmäiset kuplat kattilassa. Jaksan ehkä pari kertaa vuodessa keittää puuroni kattilassa asti (miksi?!), mutta silloin kun sen jaksaa vihdoin tehdä, niin ai että miten rauhoittava näky nuo ensimmäiset kiehuvan kaurapuuron kuplat onkaan.
 21. Tyhjien kosmetiikkapurkkien roskiin heittäminen. Vaikka hamstraankin kosmetiikkaa kaappeihini niin kuin huomista ei olis, niin rakastan silti jossain syvällä sisimmässäni minimalistista näkyä ilman mitään purkkeja pursuilevia hyllyjä. Siksi onkin niin paras tunne, kun saa käytettyä loppuun jonkun suihkusaippuan tai kosteusvoiteen. A) saa hyllyjä taas vähän siistimmäksi ja B) saa korkata uuden tuotteen, jonka korkkaamista on odottanut jo aivan liian kauan.
 22. Etsimäsi biisin löytyminen heti ekalla Google-haulla. Kuulet tanssitunnilla tai jossain kaupungilla loistavan biisin ja painat mieleesi vähintään jotkut kertosäkeen sanat. Joskus ne mieleen jääneet sanat on vieläpä todella epämääräisiä ja ehkä jopa väärin kuultuja. Biisi jää kuitenkin mieleen kummittelemaan ja sun on pakko löytää se jostain, joten päätät googlata muistamiesi sanojen pohjalta sen. Ja se löytyykin heti ekalla yrittämällä! Check, ja suoraan soittolistalle. Aivan parasta!
 23. Koirat, jotka ui tassuillaan ilmassa juuri ennen veteen laskeutumista. Joskus etsin ihan varta vasten GIFin, jossa koira ui ilmassa jonkun ihmisen sylissä just ennen kuin se laskeutuu veteen. Välitön iloa tuottava asia!
 24. Keitetyt munat, jotka saa kuorittua ilman hukkaan heitettyjä osia. Joskus sitä vaan keittää kananmunat täydellisesti niin, että saat kuorittua ne yhdeltä istumalta ja kananmuna säilyy silti täysin ehjänä.
 25. Lentokentät. Lentokentissä on vaan sitä jotain. Ilmassa on pelkkää hyvää ja odottavaa fiilistä, rentoutunut ilmapiiri, kaikki hyvä vasta edessä.

Haastan juuri sut siellä ruudun takana tekemään oman listan! Mikä sua sykähdyttää arjessa? Mitkä asiat on ihan parhaita juttuja? Älä mieti asiaa liian isolla tähtäimellä, vaan keskity just niihin (liiankin) arkiselta tuntuviin juttuihin. Niihin, mitkä sä otat itsestäänselvyytenä.