20 random faktaa minusta

1. En pysty tekemään maastavetoja hyväntuulisena. Menee ihan pelleilyksi. Pitää kerätä kunnon aggressiot sitä tankoa kohtaan, ennen kuin saan mitään irti siitä mave-sessiosta. Sama juttu musiikin kanssa – maastavetoja tehdessä ei vaan pysty kuuntelemaan mitään kevyttä listahittikamaa. Sen pitää olla kunnon örinämusiikkia! Tässä ja tässä on erittäin hyviä ja toimivia esimerkkejä!

2. En pysy yhtään perässä nykyisen tv-tarjonnan tai Netflixin suhteen. Mulla ei ole hajuakaan, millaisia sarjoja on Skam, House of Cards, O.I.T.N.B, Game of Thrones ja mitä näitä nyt on (noikin varmaan jo ihan vanhoja). En katso tv:tä juuri lainkaan, ja oon sen verran kivikaudelle jämähtänyt muutenkin, että todella harva tv-sarja pääsee mun seulasta läpi. Ei ole Frendejä tai New Girliä voittanutta! Parempaa aivot narikkaan -viihdettä saa hakea. Osaan jokaisen repliikin aika lailla ulkoa – tosin tän ulkoa muistamisen taidon vaihtaisin mieluusti johonkin vähän hyödyllisempään aiheeseen.

3. Hörähdän todella usein nauramaan jossain täysin arkisessa tilanteessa, esim. keskellä kaupunkia, kun joku vanha hauska juttu/kokemus/sitaatti tulee flashbackina mieleen.
Ei siinä muuten mitään, mutta yksin kaupungilla kävellessä tää voi kerätä vähän omituisia katseita, varsinkin kun mulla on pahemman luokan resting bitch face päällä muun osan ajasta.

4. En ymmärrä niitä ihmisiä, jotka ei halua jälkiruokaa.
Mun ehdoton ”pet peeve” on se tilanne, kun on porukalla jossain ravintolassa ja pääruuan jälkeen kaikki yhteen ääneen toteaa, että ei tässä kyllä mitään jälkiruokaa enää jaksa. Siis miten niin ei jaksa?! Jälkiruualle on aina oma paikkansa vatsalaukussa. Oon buffetissa syödessäkin yleensä se, joka mieluiten aloittaisi kierroksen sieltä jälkkäripuolelta…

5. Oon suht varma, että 70% mun kehosta on kofeiinia, eikä vettä, niin kuin yleisesti väitetään. Mulle kahvi ei edes ole mikään piriste, vaan se on… elämäntapa. Jotain taikaa niissä kahvihetkissä vaan on, enkä ikinä kyllästy siihen makuun. Itseasiassa taisin aloittaa kahvinjuonnin noin 7-vuotiaana. En sitten tiedä, kannattaako sillä asialla hirveästi ylpeillä. Mutta hei, kaikilla meillä on paheemme!

6. Suuntavaistoni on ihan luokattoman huono. Oon eksynyt noin 1,5 kilometrin säteellä kodistani kerran, ja pyörinyt myös sellaisella suljetulla aukiolla varmaan puolisen tuntia, ennen kuin löysin oikean käännöksen sinne, minne piti mennä. Kokemuksen kautta oon oppinut, että ei kannata ikinä valita Reittioppaasta reittiä, missä kävelymatkaa bussipysäkin luota kohteeseen on yli 400 metriä, koska en kuitenkaan löydä perille. Google Mapsista huolimatta.

ongelma
Tunnistan itseni tästä.

7. En tykkää kierrellä kaupoissa. Vaatekaupat, ostoskeskukset, IKEA, tavaratalot… kaikki ahdistaa. Teini-iässä nautin siitä ja saatoin helposti kierrellä intopiukeana kaupungilla joku 8 tuntia putkeen ja palasin iloisena kädet täynnä ostoskasseja päivän päätteeksi. Nykyään ihan päinvastoin – sen sijaan nettishoppailua rakastan. Ja kyllä, osaan vähän liiankin hyvin samaistua niihin ressukoihin miehiin, jotka jätetään vaatekauppojen ”poikaystäväparkkiin” sovituskoppien luokse istumaan ja tuijottamaan tyhjyyteen.

8. En voi sietää suurpiirteisiä suunnitelmia.
Mun pitää aina tietää tarkat aikataulut, jos on suunnitelmia sovittuna jonkun kanssa. Jätän kuitenkin aina valmistautumiset viime tippaan, joten varautuminen ja ennakointi on ihan a ja o. Kuinka tiukkapipoiselta tää nyt kuulostaa? Hmm… spontaanius, missä olet?

9. Oon ihan koukussa stand-up koomikko Louis C.K.:n huumoriin. Oon katsonut sen matskut läpi YouTubesta kymmeniä kertoja, ja aina ne jaksaa naurattaa. Onhan sen jutut välillä todella sopimattomia, mutta mun mielestä yllättävän monelle asialle saa ja pitää pystyä nauramaan.

10. En pysty saamaan mitään järkevää aikaiseksi, jos kuuntelen samaan aikaan musiikkia. Mutta toisaalta taas tarvitsen sitä musiikkia. Vähän ristiriitaista. Esimerkiksi aamiaisen väsäämiseen saattaa helposti vierähtää tunti, kun on niin pirun hyvä musiikkimaku, että uppoudun tanssimaan siinä mukana koko ajan. Ei ole helppoa, ei!

Joskus käy näinkin.

11. Mulla ei ole ikinä tylsää. Miten joku voi sanoa, että sillä on tylsää? Ei ymmärrä. Mielikuvituksen puutetta se vaan on! Keksin vaikka tikusta tekemistä, ihan se ja sama. Jos ei muuta, niin uppoudun sitten vaikka selaamaan Instagramista jotain meme-tiliä ja huomaan siinä 86 vkon kohdalla selaillessa, että olis varmaan hyvä aika jo lopettaa.

12. Sushia tai mereneläviä en voi sietää. Muuten en ole kovin nirso ruuan suhteen.

13. Mulla on pelottavan hyvä kasvo- ja nimimuisti.
Varsinkin kasvomuisti. Monesti tekisi mieli vähän selitellä eri tilanteissa, että en mä stalkkaa tai mitään, satuin vaan muistamaan…

14. En harrasta penkkiurheilua enkä ole yhtään isänmaallinen näiden asioiden suhteen. En tiedä jääkiekosta, jalkapallosta, MM-kisoista tai mistään näihin liittyvästä yhtikäs mitään, enkä tiedä, missä olin silloin, kun isänmaallisuutta jaettiin. Mulla ei vaan sykähdä yhtään missään, vaikka Suomi voittaisi jonkun pelin jossain.

15. Mulla ei ole ikinä ollut ripsienpidennyksiä, hiustenpidennyksiä tai rakennekynsiä. En myöskään ole oikeastaan koskaan haikaillut niiden perään tosissaan. Ihan liian rajoittavia tekijöitä ihmiselle, joka hieroo silmiä monta kertaa päivässä, nukkuu mahallaan naama mytyssä tyynyssä kiinni ja muuta mukavaa.

16. Vaikka rakastan viettää luonnossa aikaa, en tykkää telttailusta tai patikoinnista. Sen verran hienohelma kuitenkin olen, että telttailu ja alkukantaisissa retkeilyolosuhteissa ajan viettäminen tuntuu vastenmieliseltä. Muistan, kun oltiin alakouluiässä viikon leirikoulussa Lemmenjoella, Lapissa, ja se oli kokemuksena mulle sama, kuin olisin ollut Selviytyjissä. Nukuttiin koko viikko teltassa, samoiltiin rinkat selässä päivittäin ihmeellisissä paikoissa ja loihdittiin ruuatkin ihan alkukantaisilla metodeilla. Tosin nyt aikuisena tää jollain kierolla tavalla kiinnostaisi kokea uudestaan.

17. Mulla on kännykän kalenterissa muistutus kaikesta. Ihan kaikesta. Rakastan to-do listoja ja koska unohdan kaiken, mitä ei lue mustana valkoisella, mun täytyy kirjoittaa jokaikinen arkipäiväinenkin asia ylös kalenteriin. Mutta koska yleensä torkutan joka aamu vähintään 15 minuuttia, joudun lähes aina siirtämään sitten jokaista muistutusta 15 minuuttia eteenpäin, jotta meen ”oikeassa aikataulussa”. Ei hyvää päivää.

18. Oon huono mököttämään. Tiedätkö sen tunteen, kun oot tosi vihainen jollekulle ja haluat ilmaista sen mököttämällä, mutta sitten se sanoo tai ehdottaa jotain hauskaa, ja haluaisit olla ihan messissä siinä jutussa – paitsi et periaatteessa voi, koska toisaalta haluat pysyä siinä mökötysroolissa, minkä olit aloittanutkin.Oonko ihan yksin tän asian kanssa?
19. Jos satun heräämään vaikka 1-10 minuuttia ennen herätyskellon soimista, otan siitä kaiken ilon irti ja menen silti takasin nukkumaan. Siitä huolimatta, vaikka tiedän, ettei tuo määrä lisäunta hyödytä enää yhtään mitään. Mutta saapahan olla vielä hetken silmät kiinni. Ja kyllä, vaikka kyse olisi siitä yhdestä ainoasta minuutista ja mietin koko sen ajan mielessä, että ”se herätyskello pärähtää soimaan NYT… no ei, vaan NYT…”.

20. En oo koskaan ollut missään leikkauksessa. Jos ei lasketa jotain nielurisojen leikkausta tai vastaavaa lapsena. Mutta polvi, selkä, kaikki raajat on ihan koskemattomia eikä ne ole myöskään murtuneet koskaan. *koputtaa puuta*