20 random faktaa minusta, osa 2.

Kun iskee totaalinen writer’s block ja arjen velvollisuudet rajoittaa luovuuden valloilleen pääsemistä, niin sitten kirjoitetaan vähän lisää sattumanvaraisia faktoja! Osan 1 löydät täältä.

1. Mulla oli joskus varmaan 10-11 -vuotiaana kotisivut expage.comissa (muistatko sen kivikautisen kotisivupalvelimen?), johon mm. kirjoittelin yhteen osioon erilaisia biisien sanoituksia sana sanalta kerrallaan, koska en tiennyt, että ne voi copy-pasteta toiselta sivulta suoraan siihen. Kyllä, siihen pilkuntarkkaan kirjoitteluun vierähti useampikin tovi. Ja sen muisteleminen saa mut naamapalmuilemaan ihan huolella kerta toisensa jälkeen.

b2

2. En voi ymmärtää niitä ihmisiä, jotka elää kaikki keikat/festarit/tapahtumat/illanvietot pelkän kännykän ruudun kautta ja kuvaa koko homman videolle, kännykän ruutu siinä silmien edessä. Ei se vaan ole sama fiilis katsoa niitä videopätkiä jälkikäteen! Miksei vaan voi nauttia siitä hetkestä ja katsoa tapahtumaa siitä HD-näkökentästä, mikä omista silmistä avautuu?

3. Tarkistan joka ilta puhelimestani n. 20 kertaa, että herätys on seuraavalle aamulle varmasti päällä. Joskus herään jopa keskellä yötä tarkistamaan asian, jos alkaa tuntua siltä, että oon nukkunut jo epäilyttävän pitkään!

4. Oon viettänyt jo hyvän aikaa mummoelämää. Jos joskus harvoin eksyn yöelämään, huomaan vaan päivitteleväni mielessäni tätä nykynuorison meininkiä.

5. Saan outoa mielihyvää siitä, kun saan heittää jonkun tyhjäksi käytetyn purnukan roskiin kotona. Mitä vähemmän roinaa ja vajaita purkkeja nurkissa lojuu, sen parempi! Rakastan minimalismielämää.

6. Tykkään tosi paljon siivota toisten kotona ja auttaa esimerkiksi tiskaamisessa, mutta itse oon ihan kamala sottapytty ja kotona nämä tehtävät ei houkuttele sitten yhtään!

7. Saan arjessa välillä sellaisia pieniä onnellisuuskohtauksia ihan pienistä asioista. Tänään olen saanut niitä siitä ajatuksesta, että mun kesäloma vasta alkoi – sitä on vielä edessä, ja vaikka mitä mahtavaa tiedossa!

Processed with VSCO with m3 preset

8. Oon todella lapsirakas ihminen, mutta oon oikeastaan ihan varhaisteini-iästä asti ajatellut, etten välttämättä itse halua tulla äidiksi. Se elämänpolku ei vaan tunnu omalta, eikä ole ikinä tuntunut. Tää on vaan kaikkien mielestä vähän ristiriitaista verrattuna siihen, miten sydän sykkyrällä oon aina vauvojen ja pienten lasten ympäröimänä.

9. Elelin tuossa muutamia vuosia sitten vuoden ilman tippaakaan alkoholia, ja totesin silloin, että voisin ihan hyvin elää niin jatkossakin. Se ei sinällään tuo mun elämään mitään lisäarvoa, ja voin hyvin pitää hauskaa ilman alkoholiakin. Juon nykyäänkin todella harvoin, ja välillä tulee puolikin vuotta taukoa siitä ihan vahingossa. Sitä tuli litkittyä täysi-ikäisyyden alkuvuosina ihan tarpeeksi, ja vaikka niiltä ajoilta tuli monia hyviä muistoja, niin moni asia olisi saanut jäädä tapahtumattakin.

10. Vaikka oon todella tumpelo kaiken tekniikan kanssa, kuvankäsittelyn ja kaiken sellaisen suhteen, niin tällä hetkellä oon itseasiassa alkanut vähän kiinnostumaan valokuvaamisesta ja kameroiden ominaisuuksista! Asia, mitä en olis koskaan uskonut sanovani. En mä vieläkään voi sanoa tietäväni kameran käsittelystä mitään, mutta sanotaanko, että täysin hepreaa se siihen liittyvä sanasto ei enää ole… ja se jopa vähän kutkuttaa tuolla takaraivossa.

11. Mulla ei riitä kärsivällisyys ikinä minkään laitteen korjaamiseen tai käyttöohjeiden lukemiseen, vaan oon mieluummin sen kannalla, että pitää ostaa uusi, eikä korjata vanhaa laitetta. Tiedättekö ne tyypit, jotka korjaa jollain jesarilla kaiken ja on ihan tyytyväisiä? Jep, mä en oo sellainen.

12. Mulla on raivostuttava tapa täydentää toisten ihmisten lauseita niiden puheen päälle.

13. Inhoan ajatusta leivän kantapaloista. Ei ikinä.

14. Inhokkini somekanavista on ehdottomasti LinkedIn. En oo koskaan selannut omaa feediäni siellä minuuttia kauempaa, koska koen ko. kanavan jotenkin todella teennäiseksi ja ankeaksi. En ole siis koskaan myöskään päivittänyt sinne yhtäkään statusta. Ajatuskin LinkedInin päivittäisestä käytöstä saa mut hengittelemään paperipussiin.

b3

15. En oo koskaan ollut millään festareilla. Ainoastaan joissain muutaman tunnin ilmaiskonserteissa joskus teininä. Ja ajatus tällaisista kymmentuhatpäisistä ihmismassoista saa mut ahdistumaan.

16. Liityin Facebookiin vasta joskus 2011 ja muutenkin kuljen yleensä vähän perässä kaikissa valloillaan olevissa trendeissä. Tykkään seurailla sivusta aina ”jonkin aikaa” ja sitten viiden vuoden sisään, kun hype laskee, mäkin saatan liittyä mukaan.

17. Small talk ei oo yhtään mun juttu. Syvällisemmät keskustelut on. Jos mulla on vain joku viiden minuutin kohtaaminen jonkun ihmisen kanssa, niin musta jää helposti aika etäinen ja kylmä kuva, koska sellainen pintapuolinen keskustelu ei vaan luonnistu yhtään. Introvertin ongelmia.

18. Pesuainehyllyt kaupassa tuoksuu musta todella hyvälle ja voisin viettää niissä puhtaan pyykin tuoksuissa vaikka puoli päivää.

19. Toinen paikka, missä voisin viettää puoli päivää, on isot supermarketit. Mua ei kannattaisi ikinä päästää palkkapäivänä isoon supermarkettiin, koska hommat lähtee käsistä, kun silmät osuu johonkin uutuustuotteeseen tai terveyshifistelijän herkkuun. Onko parempaa ajanvietettä, kuin tuoteselosteiden lueskelu ja uutuustuotteiden metsästäminen?

20. Multitaskaan ihan liikaa, vaikka tiedän, ettei kannata. Mulla saattaa olla aamuisin kännykässä auki joku webinaari tai podcast, koneella auki joku somekanava ja koulujuttu ja samaan aikaan vielä syön tai koitan imuroida tai muuta vastaavaa. Enkä ymmärrä, miksen ikinä opi, että webinaarin tai podcastin kuunteleminen sivutekemisenä on yhtä tyhjän kanssa ja oikeastaan pelkkää taustahälinää.

***

Voit seurata mun treeni- ja arkimeininkejä somessa:

Twitter

Instagram