Juoksuintervallitreeni, joka saa käymään läpi koko tunteiden kirjon!

Huh hei, tein tuossa eilen pitkästä aikaa intervallitreeniä juoksumatolla. Edellisestä juoksukerrasta on hävyttömän pitkä aika. Suurimpana syynä se, että mun rakenteellinen jalkaterän virheasento on viime aikoina vähän tuottanut vaivoja ja on pitänyt vähän soutaa ja huovata etsien mm. sopivia pohjallisia ja muuta. Oon lämmittelyssäkin siirtynyt nyt enemmän ja enemmän pelkkiin dynaamisiin liikkuvuus- ja lämmittelyliikkeisiin, tai korkeintaan teen soutulaitteella sitä ennen semmoisen 5 min höntsän.

Nyt kuitenkin jalat tuntuivat ihan hyviltä, joten päätin pitkästä aikaa tehdä kunnon vetoja juoksumatolla! Vähän jännitti, että miten selviän. Muutenkin koko kulunut kesä on ollut sen verran haipakkaa, että on pitänyt priorisoida rankalla kädellä treenien suhteen. Omalla kohdallani voimaharjoittelu on aina prioriteettilistalla ykkösenä, ja kestävyystreeniä tehdään sen mukaan, mihin riittää resurssit.

Processed with VSCO with b1 preset

No tämä treeni olikin sitten sen verran mukavaa (tai siis periaatteessa ihan kamalaa), että nyt on kyllä pakko raivata tilaa kalenteriin vähintään kerran viikossa tällaiselle höykytykselle. Joka kerta aerobisen treenin jälkeen sitä vaan päivittelee mielessään, miten erilaiset endorfiinipöllyt siitä treenistä saa, kun vertaa salitreeniin. Molemmat ihan äärimmäisen päteviä keinoja saada itsensä ylittämisen tunteita ja huikeat fiilikset, ja mun mielestä niitä kahta ei oikein voi verrata keskenään. Mutta miksipä tarvisikaan – kumpiakin muotoja kuitenkin tarvitaan jossain määrin, sikäli mikäli tavoitteena on kohottaa suoritus- ja toimintakykyä arjessa ihan tosissaan. Salitreenejäkään kun ei voi vetää kovalla tasolla, jos hapenottokyky pettää ennen aikojaan.

Pidemmittä puheitta (heh heh), tässä teille intervallitreeni juoksumatolle – vahva suositus!

Treenin kokonaiskesto on 45 minuuttia. Nauttikaa!

Lämmittely:

5 min. kävely 6,5 km/h, 2.5 kaltevuus

Ylämäkikävely-osio:

5 min. kävely 5,7 km/h, 10.0 kaltevuus

5 min. kävely 6 km/h, 12.0 kaltevuus

5 min. kävely 6,4 km/h, 15.0 kaltevuus

2 min. kävely 6,4 km/h, 10.0 kaltevuus

Juoksuosio, 5 kierrosta putkeen (yht. 15 min.):

1 min. 6,5 km/h, 2.5 kaltevuus

1 min. 10 km/h, 2.5 kaltevuus

1 min. 13 km/h, 2.5 kaltevuus

TABATA-osio (4 min.):

20 sec ON, 10 sec OFF –  8 kierrosta putkeen:

sprintti 14,5 – 15 km/h, 3.5 kaltevuus

Jäähdyttely (4 min.):

Rauhallinen kävely 5 km/h (laske nopeutta asteittain, älä kertalaakista), 1.5 kaltevuus

Se oli siinä!

Tuo treeni oli mulla siis tallessa koneella ihan nopeuksineen ja kaltevuuksineen valmiina. En edes muista, koska tuon treenin oon alunperin keksinyt tai toteuttanut säännöllisesti, mutta ihan positiivinen yllätys oli miten hyvin pysyin mukana tahdissa pitkästä tauosta huolimatta. Ihan siellä täällä piti hiljentää vauhtia hetkeksi, mutta jotenkin yllättävän kivuttomasti se meni. Tabata-vaiheessa alkoi tulla toivoton fiilis, mutta hyvät treenibiisit sai ajan kulumaan siivillä ja kiitos seisoi lopussa.

Processed with VSCO with b1 preset

Ilman muuta tuon treenin kilometrivauhteja ja kaltevuusasteita voi ja täytyy skaalata oman kuntotasosi mukaan, jos lähdet testaamaan. Eli jos olet kovakin duracellpupu hyvässä hapessa, niin tietenkin painat hanaa kovempaa ja jos olet aloittelija, niin vedä ensimmäinen kerta ihan testimielessä rajojasi kokeillen. Tabata-osiossa helpointa on viettää ne 10 sek tauot niin, että hyppäät kaiteista kiinni pitäen niille sivuraiteille seisomaan ja juoksumatto jää haarojesi väliin rullaamaan yksinään.

Koska menin niin sekaisin tuosta treenin jälkeisestä olosta, niin tein vielä loppuun tabata-tyylisesti (20 sek  ON, 10 sek OFF) muutamat köysipaiskaukset vuorokäsin, etuheilautuksia kahvakuulalla, Russian twistejä levypainolla ja vuorikiipeilijöitä.

HITTO MIKÄ FIILIS! Kokeilethan 🙂

***

SEURAATHAN JO SOMESSA?

Facebook

Twitter

Instagram

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä